Beoordelingen

Ik was blij verrast door het beoordelingsrapport dat ik Midgard Manuscripten ontving naar aanleiding van mijn eerste manuscript. Professioneel, positief kritisch, behapbaar en veel waardevolle feedback.

Isolde

Na jaren van schrijven, bijleren, manuscriptbeoordelingen en herschrijven en na het positief bericht van de uitgever dacht ik dat mijn boek publicabel was, totdat ik het redactierapport van Midgard Manuscripten kort daarna terug kreeg met verbeterpunten die grote gevolgen zouden hebben voor een verhaallijn en een personage …

Na de ontkenningsfase rezen er vele vragen, maar Marieke nam alle tijd deze uitgebreid te beantwoorden, zodat de hiaten voor mij duidelijk werden, want ze heeft wel een scherpe blik op je verhaal en ziet het heel helder. Vervolgens nam ze ook nog de tijd om mijn herschrijfplan te beoordelen en werd ze samen met mijn uitgever net zo enthousiast als ik. Daarbij gaf ze alle ruimte voor de draai die ik er als schrijver aan wilde geven binnen de wetten van de schrijfkunst. Dat toont haar vakkundigheid want ze weet heel goed waar ze over praat en weet precies binnen welke kaders dat is toegestaan. Hierdoor kon ik het verhaal naar een hoger niveau tillen, want laten we wel wezen: Marieke is wel een vakvrouw en die heb je hard nodig in een land waar ruim 100.000 aspirant-schrijvers zijn die allemaal hun manuscript uitgegeven willen zien.

Advertentie

Marianne

Om te groeien in het schrijven is eerlijke, opbouwende feedback onmisbaar. Marieke hielp me om mijn werkpunten aan te pakken en heeft me veel geleerd in vier begeleidingssessies. Dankzij de sessies ervaar ik meer plezier in het schrijven.

W. Ya

De starterskit is een echte aanrader voor iedere schrijver. Deskundig, snel en volop aandacht voor verbetering! Midgard heeft aan één woord genoeg en zet je met het grootste gemak op het goede spoor.

Marieke S.

Omdat Midgard Manuscripten o.a. gespecialiseerd is in het genre fantasy en een goede prijs – kwaliteitsverhouding hanteert, was het voor mij niet zo moeilijk kiezen. Het was best spannend om mijn pennenvrucht van vreemde werelden met kleurrijke personages te laten lezen aan professionals. De feedback van Midgard was scherp, maar opbouwend. Met de vreemde wereld was niets mis, maar er kon wel wat meer spanning in het boek. De lezer moest echt verleid worden mijn wereld te beleven. Dat betekent dus herschrijven, andere verhaalvarianten verzinnen, personages levendiger neerzetten. Kortom: werk aan de winkel, maar de zeer goede adviezen zorgen ervoor dat  ik mijn opwindende queeste – het schrijven van een fantasyroman – kan voortzetten.

Pieter

Het schrijven van een roman was altijd mijn droom en ik verkeerde in de illusie dat passie, verbeeldingskracht en een goed taalgevoel voldoende waren om een boek op de markt te brengen. Hoe naïef! Schrijven is een ambacht en om te groeien als schrijver is eerlijke feedback en aanmoediging van een professional onontbeerlijk. Het veelzijdige rapport dat ik van Marieke ontving, is zeer waardevol geweest en een onmisbare schakel om het volgende station van mijn schrijfreis te bereiken.

 

A. Tromp

Dank je Rianne Werring voor je geweldige commentaar. Je feedback haalde precies de zwakke plekken in mijn manuscript aan. Je bent top!

Oli Veyn

Na ruim een jaar aan mijn manuscript te hebben geschreven, was het best een beetje eng om het professioneel te laten beoordelen. Ik heb voor Midgard gekozen omdat dit bureau gespecialiseerd is in het Young Adult genre, omdat het scherpe tarieven hanteert, en omdat ze snel zijn met hun feedback. Binnen drie weken had ik mijn manuscript (van toch 110.000 woorden!) terug, voorzien van notities in de kantlijn en een mooi rapport van meerdere pagina’s. Rianne heeft de verbeterpunten van het manuscript duidelijk verwoord en op een rijtje gezet, zodat ik meteen met een herschrijfplan aan de slag kon. Wat ik ook erg prettig vond was de manier waarop de feedback werd gegeven: opbouwend en met ruimte voor complimenten. Zo heeft Midgard mij geholpen om het verhaal met een frisse blik te kunnen bekijken.

Sanne

Midgard Manuscripten heeft op snelle en professionele wijze een van onze titels geredigeerd (De legende van de Vuurvogel van Femke Dekker, die al op diverse blogs en bij Biblion zeer lovend is gerecenseerd) en ik zal in de toekomst zeker weer gebruik gaan maken van hun diensten.

Jen Minkman, oprichter van Dutch Venture Publishing

Zoals misschien veel beginnende schrijvers had ik met volle overgave mijn eerste verhaal op papier, toen ik bij Midgard kwam voor redactie en een stukje begeleiding. Ik was in de veronderstelling dat het om een aantal kleine aanpassingen zou gaan, mijn verhaal was namelijk al klaar. Na de redactie en het rapport van Rianne, merkte ik dat er nog best wat werk te verzetten was. Ik ben met alle feedback over structuur, stijl en perspectief mijn boek gaan herschrijven en ik heb gemerkt hoe de eerst pijnlijke feedback mijn verhaal duizend keer mooier en sterker heeft gemaakt. Marieke heeft me enorm veel geleerd in de vier begeleidingssessies die we samen hebben gehad, ik ben er een betere schrijver door geworden. Het zijn fijne meiden met een sterk gevoel voor taal en passie voor het verhaal. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking in de toekomst.

Gladys