Analyse

Een analyse is een meer diepgravende ontleding van de tekst. Hier kijken we niet alleen naar de tekst als geheel – zoals bij de snelle scan – maar ook naar de afzonderlijke onderdelen. Bijvoorbeeld: hoe verhouden de personages zich tot elkaar? Is er één hoofdpersonage of meerdere, zijn ze goed uitgewerkt, zijn er veel bijpersonages en hoe relevant zijn die voor het verhaal? Bevat het verhaal ruis en zo ja, hoort dat bij het genre, de stijl of bij de vormgeving van het verhaal of is het storend?

Wat is de analyse?

Met de analyse bieden we de meest complete ontleding op verhaalniveau. We bekijken alle onderdelen van je tekst afzonderlijk en onderzoeken vervolgens hoe – en óf – ze in elkaar passen. Bij analyse behandelen we o.a.:

  • Welke thema’s spelen een rol in de tekst?
  • Wat zijn de plot en subplot-lijnen en hoe verhouden deze zich tot elkaar?
  • Welke rol spelen de personages in het verhaal?
  • Bevat het verhaal ruis? En is het relevante ruis?
  • Hoe goed past het verhaal in het genre? Is het een kasteelroman met een magisch tintje of speelt de dwergencultuur een beslissende rol in de plot van je fantasyroman?

Kosten:

Wij rekenen €3,- per 1000 woorden. Een rapport vanaf €45,- (incl. 21% BTW). Voor vragen of een vrijblijvende offerte, mail ons op info@midgard-manuscripten.nl of ga naar de contactpagina.

 

 

Advertentie