Begeleiding

Begeleidingscursus voor jonge auteurs

Droom je ervan om een boek te schrijven, maar weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Of misschien ben je al ergens halverwege het verhaal en twijfel je over hoe het nu verder moet… Is het verhaal wel spannend, hoe rond je een boek op een mooie manier af, hoe zorg je voor een spannend plot?

Met onze individuele schrijfbegeleiding richten wij ons speciaal op jonge en beginnende auteurs. Samen met jou kijken we naar je ideeën, naar wat je al hebt geschreven en vooral: naar wat je wilt bereiken. De begeleiding die je krijgt is dus altijd op maat gesneden en voegt zich naar jouw wensen en mogelijkheden. Tegelijkertijd krijg je eerlijk, helder advies en verdiepende achtergrondinformatie, zodat je als schrijver echt kunt groeien.

Voor wie is het?

Voor iedereen die bezig is met zijn of haar (eerste) boek; voor jongeren die hun liefde voor schrijven extra aandacht en diepgang willen geven en natuurlijk voor eenieder die wel een steuntje in de rug kan gebruiken bij het schrijven én afmaken van dat boek!

Hoe werkt het?

Midgard Manuscripten biedt binnen het begeleidingsprogramma drie pakketten aan:

  • Het maandpakket
  • Het tweemaandelijks pakket
  • Van Begin tot Eind

Welke vorm geschikt is, hangt af van je eigen wensen en mogelijkheden. Ook daar helpen wij je graag bij, in de vorm van een kosteloos overleg.

Het maandpakket: de begeleiding duurt één maand. Deze vorm is het beste als je al een goedgevormd idee hebt waarmee je aan de slag wilt, of waarmee je al aan de slag bent gegaan. De begeleiding past zich dus aan op wat er al voorhanden is. Dit kan zijn: hulp bij het ontwerpen van een goede spanningsboog, het uitwerken van personages, het nadenken over plot en schrijfstijl, enzovoort. Tevens heb je tijdens deze maand een vast aantal contactmomenten. In principe zal elke week gewerkt worden aan één belangrijk onderwerp, namelijk: plot en verhaal, personages, thema en stijl. Hoeveel behoefte je hebt aan deze structuur en verdieping is afhankelijk van je eigen ervaring en niveau. Ook hierbij ben jij dus de maatstaf!

 Het tweemaandelijks pakket: in principe biedt dit pakket hetzelfde als het maandpakket, alleen wordt de termijn met een extra maand verlengd. Als je graag wil werken aan een dikker boek, is deze vorm wellicht de beste keuze.

Van Begin tot Eind: dit pakket is speciaal ontworpen voor iedereen die ervan droomt om een boek te schrijven, maar nog geen uitgewerkt idee heeft. Of je hebt wel een opzet, maar twijfelt over de uitwerking. Door middel van verdiepende informatie en cursusopdrachten helpen wij je om een verhaalidee vorm te geven en stap voor stap op te bouwen als boek. Vervolgens ga je aan de slag met de eerste versie van het boek, waarbij uiteraard schrijfbegeleiding hoort.

Wat krijg je?

Welk pakket je ook kiest, de afronding van de cursus is een belangrijk moment. Elke cursist krijgt van ons:

  • Een rapport dat vermeldt waaraan gewerkt is, wat de goede en zwakkere kanten van het boek zijn en wat eventuele vervolgstappen kunnen zijn
  • Een certificaat van voltooiing
  • De kans om voor onze site en nieuwsbrief een stukje te schrijven over je ervaring en waar jouw boek over gaat

Kosten:

Voor elk pakket rekenen wij het aantal begeleidingsmomenten per uur:

  • Het Maandpakket: 4-6 uur
  • Het Tweemaandelijks pakket: 8-12 uur
  • Van Begin tot Einde: n.o.t.k. (afhankelijk van het individuele traject)

Voor elke vorm rekenen wij  €49,50,- per uur (incl. 21%BTW). Heb je al een (deel van) een manuscript dat wij eerst moeten lezen, dan rekenen wij daar een extra tarief van €3,- per 1000 woorden voor.

Voor vragen, overleg of een vrijblijvende offerte, mail ons op info@midgard-manuscripten.nl of ga naar de contactpagina.

Geïnteresseerd?

Elk traject begint met een vrijblijvend en kosteloos overleg, waarin jij jouw wensen kunt aangeven en wij je goed en eerlijk kunnen adviseren over wat we voor je kunnen betekenen. Ook alle vragen beantwoorden we met veel plezier. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen!

 

 

 

 

Advertenties